Състезанието ще се проведе на 7-ми май

Състезанието ще се проведе на 7-ми май

Роботи излизат в зрелищна битка в центъра на Бургас на 7-ти май. Това не е сценарий на поредния научно-фантастичен филм, а реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното "Robo Challenge Burgas" ще се проведе на 7 май от 15.00 часа на площад "Тройката".

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга - мини сумо, следене на линия, състезание с лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в него, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.

Състезанието се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет "Проф. д-р Асен Златаров".