Проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова са съпродуценти на филма

Проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова са съпродуценти на филма

Голяма благодарност към всички бургаски медии и кореспонденти на национални телевизии, които проявиха интерес към нас, споделиха инж. Стоян Иванов и съпругата му Зорка Иванова. Те са родители на проф. д-р Илиян Иванов. Името му нашумя преди два дни, когато бяха обявени номинациите за тазгодишните награди "Оскар". Лекарят заедно със съпругата си Дана Проданова – зъболекар, са продуценти на късометражния филм "Дълбоко усещане".

Филмът е включен в Топ 5 за престижната статуетка. Заради невероятното постижение на проф. Иванов и съпругата му, медиите проявиха интерес към родителите му, които живеят в Бургас. "Благодарим Ви, че се интересувате от нас и номинацията на нашия син, но Ви молим да проявите разбиране в тази пандемична обстановка и да не настоявате за лични интервюта с нас", призова семейство Иванови.

Илиян Иванов е с бургаски корен. Той е отличникът на един от първите випуски на бургаската Английска гимназия "Гео Милев". След завършване на Медицинския университет във Варна той заминава за САЩ, където се реализира като детски психиатър.

Илиян е човек с интелектуални и хуманитарни интереси. Успоредно с професионалното си развитие, той има интерес и в областта на изобразителното изкуство. Има няколко самостоятелно изложби в галерии в Манхатън, Ню Йорк и в Посолството на САЩ в България. Любител е на фолклора и историята, има собствена група.