Metalhead Brewery е най-младата пивоварна, която участва на изложението. Снимки Лина Главинова

Metalhead Brewery е най-младата пивоварна, която участва на изложението. Снимки Лина Главинова

Родни пивовари варят бира в Холандия и Белгия. Двете страни са предпочитани от производителите на пенливата течност, заради условията които предлагат. Българските пивовари, които произвеждат лимитирани серии висококачествена бира избират да го правят в една от дестилериите в тези европейски държави. "В Холандия предлагат добри условия за това. Ние произвеждаме нашите марки в пивоварна там. А продуктите, които изпозваме са купени на място. Присъстваме по време на процеса и виждаме как се случват нещата", споделиха от "Beer Bastars". Пивоварите са сред участниците в първото издание на международния "101 Beer Fest Burgas", който започна на 19-и юли и ще продължи до 21-и юли в експозиционен център "Флора".

На щанда им се предлага бира, която те си варят в Холандия, както и крафт бира, която внасят. "Arrogant Bastard" е американско пиво с 8% алкохолно съдържание и с мек карамелен вкус. Бирата се внася в ограничени количества и е определено за ценители.

Пиво за познавачи може да се опита по време на изложението и на щанда на най-младата пивоварна в Бургас - "Metalhead Brewery". Тя съществува от няколко месеца и вече има три марки бира, с които производителите се представят на "101 Beer Fest Burgas". Създателите на бранда слушат твърда музика и оттам и името на пивоварната им. А бирите им носят имена на песни на световноизвестни банди. Така че, тези които са чували парчетата "Space Lord" и "Girlfriend" с удоволствие ще опитат и техния пенлив вариант.

12 вида крафт пивоварни се представят на изложението във Флората. Освен българските производители, посетителите могат да опитат и крафт бира от Чехия, Полша, Белгия.

Вносители на немски, чешки, белгийски, английски, полски, шведски и японски бири ще представят най-доброто от пивоварните на съответните страни. Във феста участват 25 пивоварни, сред които: "Биндинг", "Hills beer", "Metalhead.beer", "Rhombus", "Пети океан", "Ailyak", "Malmo brewing Sweden", пивоварна "Golem Poland", "Бял щърк", "Диво пиво", "Blek Pine", "Kazan Artizan", "Veritas", "Jagerhof", "Konrad", "Витошко лале", "Баси Кефа" и др. 

Фестивалът продължава три дни, а тази вечер е концертът на "Обратен ефект", който започва в 19.00 часа.

Галерия