Руси Чанев идва в родния Бургас за поетичната премиера. Снимка Архив Черноморие-бг

Руси Чанев идва в родния Бургас за поетичната премиера. Снимка Архив Черноморие-бг

Актьорит Руси Чанев ще представя в Бургас поетичната книга на тримата Левчеви. Творбите на три поколения от една фамилия - Любомир, Владимир и Боян Левчеви са събрани в книгата триптих "Рецитал край каменната маса". Само няколко месеца след премиерата в София, книгата ще бъде представена в Бургас. Морското събитието е на 2-ри септември от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино", каза за сайт "Черноморие" Донка Янакиева Брусева член на настоятелството на бургаското читалище "Фар".

За събитието в родния си град идва актьорът Руси Чанев, който е съставител на поетичната стихосбирка. В рецитала - концерт той ще чете поезията на Любомир Левчев. Свои творби ще представи сина на Левчев - Владимир. Очаква се от Лондон да дойде и внукът на Левчев – Боян, който ще свири на китара, допълни Брусева.

Книгата "Рецитал край каменната маса" на тримата Левчеви е разделена на три цикъла: "Любов", "Свят" и "Бог", все теми които са вълнуват и тримата автори. Тя е илюстрована и с портретите на Любомир, Владимир и Боян, рисувани от съпругата на Левчев - художничката Дора Бонева.

Галерия