Осемметровият кръст бе осветен от Агатополския епископ Иеротей. Снимки Черноморие-бг

Осемметровият кръст бе осветен от Агатополския епископ Иеротей. Снимки Черноморие-бг

Руси Куртлаков дари 8-метров кръст на жителите на община Камено. Кръстът е монтиран на влизане в града, близо до разклона за околовръстния път, така че повече хора да могат да го виждат, когато пътуват. Това не е първият благотворителен жест на бургаския бизнесмен към града. На територията на общината се намира базата на неговата фирма "Ремонтстрой" и това е повод за неговите инициативи.

Кръстът е изработен от метал. Той е почти пълно копие на кръста, който се издига на Шилото край бургаския комплекс "Меден рудник". "Кръстът на Шилото е 10 метра. Проектът за него е на художника Руси Стоянов, а изработката отново е на моята фирма. Този кръст, който ще се издига в Камено е по същия проект, но сме го преработили и е с два метра по-нисък. Човек трябва, не само да получава, но и да дава. Надявам се да се смирим и да станем по-добри", каза Руси Куртлаков.

Агатополският епископ Иеротей - игумен на поморийския манастир "Свети Георги Победоносец" и представители на бургаското духовенство отслужиха света литургия и осветиха кръста - символ на християнската вяра. На церемонията присъстваха кметът на община Камено Жельо Вардунски, председателят на ОбС - Бургас Севдалина Турманова, Видка Вълчева - зам.-председател на Търговско-индустриална камара Бургас, служители на "Ремонтстрой", жители на Камено.

Галерия