Кадър от филма Кавказка пленница, който ще бъде показан на 13-ти август

Кадър от филма Кавказка пленница, който ще бъде показан на 13-ти август

Руска кино класика с безплатни прожекции в Бургас. Прожекциите са от 20.30 часа на открита сцена "Охлюва". В програмата са включени филми от руско кино от 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. На 10-ти август ще бъде прожектирана лентата "Джентълмени с късмет". Това е комедията от 1971 година на режисьора Александър Серий, която остава сред култовите заглавия в руското кино и със сигурност може да бъде наречен касов, защото през 1972 събира 65 милиона зрители.

Комедийната драма "Не тъгувай" очаква киноманите на 11-ти август. Лентата е режисирана от Георгий Данелия, а сценарият е на Резо Габриадзе по романа на Клод Тилие "Моят чичо Бенджамин".

Вечерта на 12-ти август е запазена за комедията "Иван Василиевич сменя професията си" от 1973-та година на режисьора Леонид Гайдай. Филмът е по мотиви от пиесата "Иван Василиевич" на Михаил Булгаков.

На 13-ти август е прожекцията на романтичната комедия "Кавказка пленница" от 1967-ма година. Режисьор и сценарист на лентата е Леонид Гайдай, а темата му е отвличане на невеста.

Вечерите на руското кино са с вход свободен и се провеждат със съдействието на Община Бургас и почетното консулство на Руската федерация в Бургас.