Загражденията са поставени, за да спрат преминаването на пешеходци. Снимки Авторът

Загражденията са поставени, за да спрат преминаването на пешеходци. Снимки Авторът

С 670 000 лева укрепват свлачище в Морската градина на Бургас. Районът от 140 метра е ограден с метални пана, за да не може да се преминава по крайбрежната алея, която свързва Северния плаж и мястото на свличане на земни маси. Отцепен е периметърът от под Летния театър в посока Бункера.

По проект там ще бъде издигната стомано-бетонна стена, ще бъдат набити пилоти и ще бъде изградена дренажна система за извеждане на водата, уточниха от Община Бургас.

Средставата за целта се осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проект на Общината. Дейностите по него трябва да приключат през февруари.

Укрепване на свлачището под Летния театър бе направено през 2010 година. Тогава Община Бургас спечели средства по проект "Укрепване на свлачище по ската зад Летния театър в Приморски парк - Бургас". Бяха отпуснати за целта европейски средства. За първата копка тогава дойде Томислав Дончев - по онова време министър по управление на средствата от ЕС. Целта на проекта бе да се овладеят процесите, за да не падне Летния театър.

13 години по-късно се налага нова укрепва в района, тъй като свлачищните процеси продължават.

Галерия