С баскетболен мач откриха нова спортна зала

Залата носи името на Никола Станчев. Тя е построена на принципа на публично-частно партньорство между община Бургас и "Билла България". Срещу отстъпеното право за строеж на нов супермаркет в комплекса, "Билла" се ангажира да построи спортна зала и да я дари безвъзмездно на общината. Разгъната площ на залата е 2585 кв.м., тя е на две нива и към нея има паркинг.

 

"Това е първата зала от 25 години насам, която се строи в Бургас", каза кметът Димитър Николов. Процедурата по изграждането е стартирала преди година с решение на Общинския съвет в града. Инвеститорът е изградил залата за 6 месеца. "Билла България" е изключително горда с реализацията на този проект. Доказали сме социалната си ангажираност. Преди два месеца пак в Бургас открихме детска площадка към магазина ни в "Славейков", каза Венцеслав Чолаков - финансов директор на "Билла България".

"С тази зала ще се реши проблема на детско-юношесткия спорт. Вече има, къде да тренираме", допълни Димо Костов президент на баскетболен клуб "Черноморец". Отборът направи демонстрационен мач минути след откриването на залата. Тя дава възможности за тренировки на спортисти от осем различни стила.