Картина на морска тематика подариха абитуриентите на директора Христина Жабова

Картина на морска тематика подариха абитуриентите на директора Христина Жабова

С час на класа изпратиха абитуриентите от "Випуск'2021" на бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна като Морското училище. Зрелостниците прекрачиха за последно прага на училището, за да се сбогуват със своите учители.

Гости на тържеството на абитуриентите бяха Янина Ангелова - представител на агенция "Митници", Христо Узунов - пресаташе на НАП - Бургас, Христо Илиев - началник Митнически пункт - Малко Търново.

"Скъпи абитуриенти, предстоят ви важни и отговорни решения и събития, свързани с продължаването на образованието ви във висши училища, с избора на професия и пълноценно осъществяване в различни сфери на обществения живот. Не забравяйте своето училище и неповторимите преживявания в него. Помнете и уважавайте вашите учители, запазете приятелствата! Животът има нужда от вас! Светът се крепи на младостта!Вие сте нашето продължение, нашата надежда, нашата вяра! Гордейте се, че сте възпитаници на Морското училище! Желая Ви здраве, сполука и щастливо бъдеще! На добър час, "Випуск'2021", с тези думи директорът на ПГМКР Христина Жабова поздрави абитуриентите.

Зрелостниците, в знак на признателност и благодарност за изминалите 5 години, поднесоха картина на морска тематика на бургаски художник Росен Поптомов.

Отличниците от випуска получиха грамоти и подаръци. Всеки един от абитуриентите получи плакет с поздравителен адрес, в ефирна морска рамка.

Галерия