Представлението на Актрисата е в Операта на 18-ти юли. Снимка Архив Черноморие-бг

Представлението на Актрисата е в Операта на 18-ти юли. Снимка Архив Черноморие-бг

С комбиниран билет бургазлии могат да отидат на театър и да разгледат изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история". Желаещите да гледат спектакъла "Актрисата" на народния театър "Иван Вазов" могат да се възползват от възможността да купят на преференциална цена билети за изложбата. Цената за възрастни, които искат да разгледат експонатите е 16 лева. Ако обаче решат да купят два билета - за театър и за изложбата, тогава билета за експозицията може да бъде закупен срещу 11 лева. Билети за "Актрисата" се продават на каса "Часовника" на цени от 18 и 20 лева. Така напрактика, ако човек плати 31 лева (например билет от 20 лева за представлението и 11 лева за изложбата б.а.), ще може да си достави няколко часа удоволствие за сетивата.

Изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история" е подредена на двата етажа във фойаетата на Държавна опера - Бургас.

Представлението на "Актрисата" е на 18-ти юли, четвъртък, от 19.00 часа в Операта. Зрителите, които само ще гледат спектакъла, ще влизат от страничния вход на сградата. А тези, които са си купили комбиниран билет за изложбата и постановката, ще влязат от централния вход.

В "Актрисата" на Стефан Данаилов, освен Аня Пенчева, ще партнират Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Павел Иванов. Постановката е по пиесата на Питър Куилтър. Това е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лилия Мартин, в чиято "кожа" влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се "завихрят" шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата "дефилират" нейният по-млад бивш съпруг Пол (Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър (Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има? Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на "Актрисата", ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от които е: Колко силна е магията на театъра?

Постатоновката се организира от културна организация "Арт Ателие" и продуцентска къща "Ажур Пико".