Изложбата на проф. Бояджиев е първото събитие от С книга на плажа

Изложбата на проф. Бояджиев е първото събитие от С книга на плажа

С изложба на проф. Цочо Бояджиев ще бъде дадено официално началото на четвъртото издание на изложението "С книга на плажа". Тя ще бъде открита на 7-ми август, вторник, от 19.00 часа в експозиционен център "Флора".

"С книга на плажа" се организира от Община Бургас и Регионална библиотека "Пейо Яворов". Изложението ще се проведе от 7-ми до 12-ти август и ще зарадва посетителите с разнообразна фестивална програма.

В "С книга на плажа" тази година ще участват - ИК "Новата цивилизация; "Распер-ЕТ"; "Алай - Пламен Григоров; "Ай Си Ю"; "Жанет 45"; "Керът" ЕООД; "Просперо Продакшън" ООД; "Дижей 100" ЕООД; издателство "Еньовче"; "Четяща планета"; фондация "Вяра, надежда, любов"; издателска къща "Знаци" и "Авиана" ЕООД".

Шатрите на издателствата ще бъдат разположени на алеята пред "Флора"-та. Изложението ще посреща читатели още от сутринта на 7-ми август. А официалното откриване е в 19.00 часа, когато проф. Бояджиев ще представи изложбата си.

Проф. Цочо Христов Бояджиев е роден на 25 септември 1951 година Троян е български философ, историк и преводач.

Цочо Бояджиев е един от водещите български учени хуманитаристи, основоположник на философската медиевистика в България. Преподава история на античната и средновековната философия в СУ "Св. Климент Охридски". Член е на Международното общество за изследване на средновековната философия (Лувен) и на Европейската академия на науките и изкуствата (Виена).

Автор е на редица студии и монографии, учебни помагала, съставил е няколко антологии и сборници с философски текстове. Учредител е на Института за изучаване на средновековна философия. Превежда от латински, старогръцки и немски.