С филмът Копенхаген не съществува откриват Международния филмов фестивал в Бургас

С филмът Копенхаген не съществува откриват Международния филмов фестивал в Бургас

Осмото издание на Международния филмов фестивал (burgas International Film Festival) ще изненада почитателите на седмото изкуство с качествени филми, които не бива да бъдат пропускани. Началото ще бъде дадено на 15-ти юли, събота в 21.30 часа на открита сцена "Охлюва" с прожекцията на филма "Копенхаген не съществува" на режисьора Мартин Скобер.

На 16-ти юли в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК от 18:30 часа са прожекциите на късометражния конкурс. От 19:30 часа премиерата на "Добрият шофьор" на режисьора Тонислав Христов. Гостуват - Тонислав Христов; Малин Кръстев; Герасим Георгиев - Геро

На сцена "Охлюва" от 21:30 часа е прожекцията на "Братя" на режисьора Даркхан Тулегенов.

На 17-ти юли фестивалът продължава в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК от 18:30 часа с анимационна селекция с куратор Теодор Ушев. От 21:00 часа е прожекцията на "Невидими връзки: Теодор Ушев" - гостуват Теодор Ушев; Борислав Колев; Мария Ландова.

На сцена "Охлюва" от 21:30 часа - "Август 13" - гостува Венцислав Сариев.

На 18-ти юли в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК от 18:30 часа - късометражен конкурс. От 19:30 часа "Айсмайер" на режисьора Давид Вагнер.

На сцена "Охлюва" от 21:30 часа - "Хала" - гостуват - Мария Ландова, Ваня Иванова и Моника Попова.

На 19-ти юли фестивалът продължава в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК от 18:30 часа с късометражен конкурс. От 19:50 часа - "Първа възраст" на режисьора Алешандро Давид.

На сцена "Охлюва" от 21:30 часа е прожекцията на "Basta Film Festival" - панорама на сръбски късометражни филми, гостуват Мая Шуша, Милица Томович.

На сцена "Fluca" в Морската градина от 21:30 часа - "Burgas Corner" - селекция от филми на бургаски режисьори.

На 20-ти юли в Културен дом на НХК от 11:00 часа - детска филмова анимационна програма, от 18:30 часа - късометражен конкурс, от 19:45 часа - "Любен" на режисьора Венци Д. Костов. Гостуват - Венци Д. Костов; Димитър Николов, Божидар Асенов.

На сцена "Охлюва" от 21:30 часа "Власт" на режисьора Матяш Приклер.

На 21-ви юли в Културен дом на НХК от 21:00 часа закриваща церемония. От 21:30 часа е прожекцията на "Nothing Compares".

Фестивалът се организира от фондация "Модерат" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".