Спектакълът е на Боил Банов и ще се играе тази вечер в театъра. Снимки ДТ Адриана Будевска

Спектакълът е на Боил Банов и ще се играе тази вечер в театъра. Снимки ДТ Адриана Будевска

Със спектакъла "Кралицата на красотата" (Бившата мис на малкия град) стартира новия театрален сезон на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". Нашумялата пиеса от Мартин Макдона е под номер едно в програмата на морската драма за месец октомври. Постановката на бившия министър на културата Боил Банов ще може да се гледа днес, 10-ти октомври, от 19.00 часа на сцената на камерна зала "Апостол Карамитев".

Феновете на драмата ще имат отново шанса да видят гранд дамата на бургаската Мелпомена - актрисата Димитрина Тенева. На неповторимата театрала фурия ще и партнира триото - Невена Цанева, Ивайло Гандев и Виктор Младенов. За тези, които не са успели да си купят билети остава възможността да видят "Кралицата на красотата" двадесет дни по- късно т.е. на 30-ти октомври.

До края на този месеца в програмата на драматичен театър "Адриана Будевска" са включени още пет постановки. На 11-ти - "Ромео и Жулrета", "Третата дума" на 22-ри, "Психокриминале" на 23- ти. Следват "Летните оси ни хапят даже през ноември" на 24- ти октомври и "Училище за бащи" на 28-ми октомври.

На 18-ти и 19-ти в голямата зала на драматичен театър "Адриана Будевска" ще се проведе 14-то издание на фестивала на българския визуален театър "Ерата на водолея".

В последния ден на месец октомври на бургаската Мелпомена гостува Драматичен театър - Ловеч с "Духът на дявола".

Галерия