С тържество в двора на училището започна новата учебна година в Морското. Снимки ПГКМР

С тържество в двора на училището започна новата учебна година в Морското. Снимки ПГКМР

С пълен прием по специалностите - "Корабоводене - морско", "Корабни машини и механизми", "Митническа и данъчна администрация" започва новата учебна 2022/2023 година в бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище. Първият учебен ден събра в двора на гимназията осмокласниците, както и учениците от IX, X, XI и XII-те класове на гимназията.

Празникът започна с издигане на националното знаме. По традиция бе посрещнато и знамето на училището.

Директорът на гимназията Христина Жабова поздрави учениците, техните преподаватели и родители. Тя приветства и новите учители, които от тази учебна година се присъединяват към екипа на Морското училище. Христина Жабова им пожела здраве, сили, за да преодоляват трудностите, търпение, за да вървят успешно по общия път на знанието.

Поздравителни адреси изпратиха председателят на ОбС Севдалина Турманова и кметът на Бургас Димитър Николов, подполковник Данчо Мешлинков - началник на Военно окръжие и степен - Бургас, господин Асим Адемов - член на ЕНП, проф. Маруся Любчева – виден експерт в областта на образованието.

Официални гости на училищното тържество бяха капитан II ранг Теодор Кабаков и Иван Иванов – главен експерт в "Митница Бургас".

От името на всички осмокласници с приветствие се обърна Симона Лимберова, ученичка в специалност "Митническа и данъчна администрация". С топло "Добре дошли" новопостъпилите ученици бяха посрещнати от големите ученици. Приемственост се усещаше в словото, което бе прочетено от ученичката от 11 "б" клас – Десислава Шиварова. След музикалното изпълнение на талантливата Симона Найденова от 10 "в" клас, всички ученици бяха посрещнати с хляб и сол в обновените си класни стаи.

Галерия