Преброяването включва всички дървета в парковете и частните имоти

Преброяването включва всички дървета в парковете и частните имоти

С песнопойка и моряшка фланелка на “Бургас и морето”

театър.

В песнопойката са събрани текстовете на 15-те песни, допуснати до финала на конкурса от подборната комисия с председател композитора Стефан Димитров. Така всеки зрител в театъра ще може да си тананика думичките от песните заедно с изпълнителите. В първата фестивална вечер, по даден знак от сцената, публиката ще бъде призована да облече фланелките. “Желанието ни е да се получи една бяло-синя вълна, което да допринесе за настроението на всички в театъра и зрителите през малкия екран”, каза Весела Йорданова директор на дирекция “Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в община Бургас.

И тази година ще има два рецитала. На 1-ви август на сцената ще излезе познатото от 90-те години дуо “SNAP”, а на 2-ри август – концерт ще изнесе Васил Найденов заедно с бургаския оркестър “Горещ пясък”. За цялостната визия на фестивала ще се погрижи режисьорът Атанас Генов, който ще визуализира сценария на Ивайло Вълчев. Тази година в ролята на водещи ще влязат Тони Димитрова и Асен Блатечки. Двамата вече репетират за първата си съвместна изява на “Бургас и морето”.

За втора поредна година победителите ще бъдат определени след гласуване на журито и публиката. Зрителите ще могат да пуснат SMS на номера на избраната от тях песен. Сборната оценка – от гласа на журито и публиката ще определи носителите на трите награди. Песента, класирана на първо място ще донесе на нейните автори и на изпълнителя 20 000 лева. Наградата за песента, класирана на второ място е 12 000 лева, а за трето – 6 000 лева.

За първи път и медиите ще могат да подредят своя “Топ 5”. Авторите на песента, събрала най-много гласове, според класацията на журналистите ще получи статуетка.

Конкурсът ще бъде излъчен на живо по btv.