Петя на моята Петя е включен в програмата на фестивала. Снимка Архив Черноморие-бг

Петя на моята Петя е включен в програмата на фестивала. Снимка Архив Черноморие-бг

С "Петя на моята Петя" откриват второто издание на кино фестивала в Свети Влас. Тази година "Свети Влас Филм Фест" е посветен изцяло на българското кино. Фестивалната селекция включва едни от най-касовите родни заглавия, произведени през последните две години, доказали своето качество и заслужили голям зрителски интерес. Фестивалът ще се проведе от 6-ти до 9-ти юли 2023 г. с подкрепата на Кметство Свети Влас.

Киноманите край морето, ще се насладят на едни от най-актуалните бг филми, като с голяма част от звездите в тях, ще могат да се срещнат и на живо. Филмите са избрани от Селекционна комисия с членове - кинокритикът Деян Статулов и Тони Добринска.

Звездното жури тази година е в нов състав, като включва популярни имена от екрана, начело с неговия председател - режисьорът, сценарист и продуцент Мартин Макариев. Професионалният екип се допълва от актьора Башар Рахал, участвал в редица холивудски продукции, актрисата и тв водеща Диана Любенова, популярният журналист и тв водещ Иван Гарелов, както и продуцентът и оператор Димитър Гочев.

Откриващата вечер на фестивала стартира в 21:00 ч. в амфитеатър "Арена" с филма "Петя на моята Петя" на режисьора Александър Косев. Лентата заема второ място в Топ 10 на най-гледаните родни филми за 2022 г. с близо 100 000 зрители. Другите актуални заглавия, включени в конкурсната програма, са "Анна", "Борсови играчи", "Рая на Данте", "След сезона", "Бягство", "Шекспир като улично куче", "Голата истина за група Жигули", "Жълт олеандър" и др.