Премиерата е на 10-и януари от 19.00 часа в камерна зала Апостол Карамитев. Снимки Лина Главинова

Премиерата е на 10-и януари от 19.00 часа в камерна зала Апостол Карамитев. Снимки Лина Главинова

С пиеса на Самюел Бекет стартира "Сезон'2018" на драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас. Театралният спектакъл "Game Over", по "Краят на играта" на неповторимия Самюъл Бекет, е под режисурата на 30-годишния Дамян Тенев. За творческото си предизвикателство той избра сцената на камерна зала "Апостол Карамитев" на морската драма. Премиерата на първото заглавие за новия театрален сезон на "Адриана Будевска" може да се види на 10-и януари, сряда, от 19.00 часа, научи "Черноморие".

Според режисьорът Дамян Тенев, "Краят на играта" е черна комедия. "Това е н0чин да се надсмеем над собствените си слабости и страхове. Този текст е важен. Лайтмотивът е самотата на всеки един. Макар, че и четиримата персонажи са в едно пространство заедно, за всеки това е една борба за надмощие. За тях смъртта не е нещо трагично, а води до спокойствие. В края на краищата смъртта е само "отсъствие на присъствие…", разкрива сюжетната линия режисьорът. Той не скри, че да се хване с тази пиеса на Самюъл Бекет е смело и безотговорно. За първи път 30-годишният режисьор поставя текст на великия Бекет. Не крие, че му е един от най-любимите автори.

Самюъл Бекет пише "Краят на играта" през далечната 1957 година. Оригиналът е на френски език, а по късно той го превежда на английски.

Поканата за гостуването на Дамян Тенев и поставяне на пиесата "Краят на играта" със заглавието "Game Over" е на директора на морската драма "Адриана Будевска" - Борислав Чакринов.

В черната комедия феновете на драмата ще видят играта на триото бургаски актьори Стоян Памуков, Златко Ангелов и на режисьора Дамян Тенев, който изпълнява главната роля.

Галерия