На откриването имаше и демонстрация на източни бойни изкуства. Снимки Лина Главинова

На откриването имаше и демонстрация на източни бойни изкуства. Снимки Лина Главинова

С пищна церемония откриха третото Световно първенство по тай чи чуан в спортна зала "Младост" - Бургас. Морският град е домакин на престижния форум, в който участват 500 от най-добрите състезатели в този спорт от 35 страни, сред които водещите сили - Китай, Сингапур, Япония, САЩ, Канада, Макао  и други. Страната ни е представена от шестима състезатели с капитан Петър Драгоев.

Световното първенство се организира от Българската федерация по ушу с подкрепата на Община Бургас. За официалната церемония пристигнаха и Антъни Гор - вицепрезидент на Световната федерация по уши и Джан Пинг - главен секретар на федерацията. Спортният форум бе открит от кмета на Бургас Димитър Николов.

Националният химн на страната ни звуча в изпълнение на "Фортисимо" с диригент Милена Добрева. Гостите на церемонията се насладиха и на пъстрите фолклорни багри представени от ансамбъл "Атанас Манчев".

Първенството продължава до 2-ри октомври в Бургас. Морският град за втори път в рамките на две години посреща световно първенство. През 2016 година благодарение на усилията на президента на Българската федерация по ушу Стефан Колев Бургас посрещна Световното по ушу за младежи и девойки, а сега е домакин на друг престижен форум.

Галерия