Българските национали стартираха с убедителна победа в състезанието

Българските национали стартираха с убедителна победа в състезанието

Бургас е домакин на престижното състезание по тенис, което е част от спортната програма на общината. В него участват 10 отбора от България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция. 

В първия състезателен ден, 1-и юли, българските национали Динко Динев  и Драгомир Драганов (ТК"Авеню”) и Адриано Дженев (ТК “Хасково 2015“) надделяха над състезателите от Швеция и се наложиха с 2:1 победи. В първата среща Адриано Дженев победи с 6:1, 6:4 Хенрик Бладелиус. Драгомир Драганов осигури крайната победа на нашите момчета с успех 6:3, 6:2 над Елвин Гауфлин. В квалификациите за турнира отборите на Молдова и Азербайджан се наредиха сред първите осем. От състезанието отпаднаха националите на Андора и Латвия.

Днес , 2-и юли, турнирът продължава на кортовете на тенис-център "Авеню” в Бургас. На българските момчета предстои  решителна среща с отбора на Хърватия. При успех нашите национали ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа по тенис за до 14-годишна възраст. Хърватските състезатели са шампиони в зимната версия на турнира. Главен съдия на състезанието е Антоанета Димитрова. Съдии на срещите са Боряна Джумалийски, Мария Раденкова, Мирослав Петров и Юлия Диамандиева.

Благодарение на партньорството на Българската федерация по тенис и SoCourt , срещите от турнира могат да бъдат гледани на живо във фейсбук страницата на БФТ https://www.facebook.com/BulgarianTennisFederation/