Солистите на бургаската Опера ще пеят тази вечер на Острова

Солистите на бургаската Опера ще пеят тази вечер на Острова

Празникът на остров "Света Анастасия" ще завърши днес с концерта "Вива Мария!" на Държавна опера - Бургас. Той ще започне днес в 21.00 часа. На Острова ще звучат популярните италиански и испански канцонети. Чудесните певци от мъжкия солистичен състав на Бургаската опера – Даниел Дамянов, тенор, Яни Николов, тенор, и Александър Крунев, баритон, ще се погрижат присъстващите на концерта "Вива Мария!" да съпреживеят един музикален празник, който ще ги зареди задълго с усещане за духовен подем. На рояла ще бъде Мира Искърова – винаги импонираща, като стил и настроение, на концертните програми и на изпълнителите, които корепетира. В програмата на "Вива Мария!" ще прозвучат известни канцонети: "Core 'ngrato", "Не забравяй за мен" от Ернесто де Къртис, "Върни се в Соренто" от Ернесто де Къртис, " Мама" от Чезаре Биксио, "Мак" от Лакале, "О sole mio", както и популярни серенади и две арии от операта на Джузепе Верди "Риголето" и др.

Концертът "Вива Мария!" е третото събитие от програмата "Купон на Острова" това лято. При голям успях и многобройна публика преминаха предишните концерти от поредицата: "Суинг класик" с Еделина Кънева, Нона Кръстникова, на рояла - Мира Искърова и бенд на Бургаската опера, "Любов по американски" с участието на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова, както и концертът "Латино пулс", в който маестро Свилен Симеонов дирижира оркестъра на Държавна опера - Бургас, а в атрактивната програма взеха участие и артисти от балетната трупа на Операта.  

В празничната августовска вечер си подарете вълнуваща емоция с концерта "Вива Мария!" като музикално-естетично допълнение към настроението, характерно за лятото, което все още е в разгара си!