На откриването присъства и кметът на община Варна Иван Портних. Снимки Община Варна

На откриването присъства и кметът на община Варна Иван Портних. Снимки Община Варна

С водосвет откриха навръх празника на християнското семейство новия корпус на ОДЗ "Иглика" във варненския квартал "Виница". Строежът започна през месец юли м.г. и завърши за една година. В новото крило има 4 групи, медицински кабинет, стаи за персонала, изградена е и топла връзка с другата сграда на  детското заведение. По време на ремонта бе разширено дворното пространство, където вече има четири площадки за игри. 

"Днес, в Деня на християнското семейство, полежавам на всички да бъдете задружни и сплотени в грижите за нашите деца", заяви кметът на Варна Иван Портних, който бе гост на тържеството. "Трябва да мислим и за още една сграда във Виница, тъй като децата в квартала се увеличават. Знаете, че работим по изграждане на нов парк със спортен комплекс, след което ще ремонтираме и улицата до детската градина", каза кметът Иван Портних.

Гости на събитието бяха и Петя Проданова, кмет на район "Приморски", Елена Кенарова, началник отдел "Образование" в Община Варна. Поздравления отправи и директорът на ОДЗ "Иглика" Марчела Петрова.

Това е второ мащабно строителство, което се извършва в детското заведение в рамките на 5 години. През 2014 г. бе изграден нова сграда, чрез която бяха осигури допълнителни 60 места за деца. Средствата – около 4 млн. лева, бяха осигурени от държавата – за строителство на сгради в ОДЗ "Иглика" и в ОДЗ 11 във Владиславово.

Галерия