Стефан Колев (на преден план) поздрави участниците в събора

Стефан Колев (на преден план) поздрави участниците в събора

Националният тракийски фолклорен събор "Гергьовден" събра наследници на тракийски бежанци в Поморие. Той се организира от Община Поморие, Съюз на Тракийските Дружества в България, ТД "Одринска Епопея", НЧ "Светлина 1939" -Поморие, Регионален съюз на тракийските дружества Бургас.

Сред официалните гости на събора бе и Стефан Колев, председател на бургаското тракийско дружество "Странджа", Бургас, който пожела успех на всички участници във фолклорния събор и отправи следното поздравление към гостите и жителите на град Поморие. "Поздравявам Ви сърдечно за добрата организация и прекрасната празнична атмосфера. Музикалните изпълнения, групови и индивидуални, заслужено получават бурни аплодисменти и възхищението на публиката, защото споделянето на тракийския дух е не само социална ангажираност, а кауза - да съхраним родовата памет на българското тракийско население и да не се прекъсва живата връзка между поколенията. Бъдете здрави!", поздрави тракийците Стефан Колев.

Стефан Колев подари цветя и поднесе поздравленията си на председателката на ТД "Одринска Епопея" Елена Мурджева.

Много от членовете на тракийско дружество "Странджа" взеха участие във фолклорния събор "Гергьовден" и бяха отличени от компетентното жури.

Галерия