Багерите започнаха събарянето в късния следобед навръх 8-и март. Снимки Лина Главинова

Багерите започнаха събарянето в късния следобед навръх 8-и март. Снимки Лина Главинова

Най-голямото заведение на Северния плаж в Бургас вече остава в историята. В късния следобед днес багерите започнаха да разрушават ресторанта. Екип от Областна дирекция на МВР в морския град беше на мястото, докато вървяха дейностите по събарянето на конструкцията.

Заведението беше на бившия концесионер на плажната ивица. Договорът му за стопанисването на плажа обача бе прекратен преди да изтече.

От 2017 година Северният плаж има нов концесионер. Договорът е за 20 години и влезе в сила от 1-януари 2018 година. Фирмата се задължава да извърши инвестиции в размер на 90 000 лева без ДДС за всяка година от срока на концесията за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и за стратегия за развитие и популяризация, включително спортно-развлекателна и друга дейност.

Цената за ползване на чадър е от 0,01 лева без ДДС, същата е и за шезлонг в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното плащане за всяка година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 7,03 на сто.

Галерия