И деца се включиха в инициативата за събиране на пластмасови капачки. Снимки Тодор Ставрев

И деца се включиха в инициативата за събиране на пластмасови капачки. Снимки Тодор Ставрев

Събраха 10 тона пластмасови капачки в инициативата "Голямото сърце на Бургас". Кампанията, която е по идея на Таня Анестиева от клуб "България за младите", стартира преди година. За 12 месеца бяха разкрити пунктове за събиране на капачки в още шест общини в област Бургас. Инициативата вече има национално измерение. В 38 сърца, подобни на бургаското, в цялата страна се събират капачки.

Пластмасата, която е събрана в Бургас е предадена за рециклиране, а със събраните до този момент над 7 000 лева е закупено оборудване за Родилното отделение на УМБАЛ.

"Това е една добра идея за разделно събиране на отпадъци и показва как един отпадък може да бъде преработен и използван", коментира депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева - председател на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание. На събитието по случай първата година от "Голямото сърце на Бургас" дойдоха и колеги на Василева от ГЕРБ, общински съветници от същата партия в местния парламент на Бургас, членове на клуб "България за младите".

Галерия