Христо Панайотов - изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас

Христо Панайотов - изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд Пиргос - Бургас

Общо 16 000 лева бяха събрани на провелия се "Дарителски кръг", организиран от "Обществен дарителски фонд Пиргос"  - Бургас.

Церемонията по представянето на прокетите се състоя в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино" – Бургас, в присъствието на много индивидуални и корпоративни дарители от целия Бургаски регион, чието добро сърце и дарителска култура спомогнаха за набиране на необходимите средства за  реализацията на представените благотворителни идеи.

Гост на събитието беше Моника Писанкънева - мениджър развитие на филантропията към фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) - фондацията, която въведе в България модела "Дарителски кръг". Чрез ФРГИ бяха удвоени дарените на събитието средства от финансиращата организация "Америка за България".

Всички проекти успешно събраха предварително обявените суми, като бяха заявени и допълнителни средства, които ще бъдат приведени по банков път в срок до края на декември. Окончателните суми, събрани за всеки от проектите, ще станат ясни след изтичане на този срок. Участващите организации се ангажират да разширят дейностите по проектите си, като през януари ще бъдат сключени и договорите за тяхното финансиране.