Малкият Божидар е на лечение в болница в Испания

Малкият Божидар е на лечение в болница в Испания

4821 лева са събраните средства от благотворителния базар предназначени за лечението на 7-годишния Божидар от Камено. Три бургаски фирми заявиха желание да преведат съответно по 200 и 300 лева по сметката на момчето, което се бори със злокачествено заболяване в болница в Испания. Благодарение на активната кампания и съпричастността на всички бургаски медии към каузата младо семейство се лиши от букетите в сватбения ден, а парите от тях - 900 лева ще бъдат преведени също по сметката на Божидар. Водеща верига аптеки също се присъедини към каузата и 19 кутии бяха поставени във всичките им обекти в Бургас и София, а средствата от тях ще бъдат ясни в началото на декември, когато ще бъдат отворени в град Камено пред роднини на Божидар.

ОУ "Найден Геров" - Бургас, СУ "Христо Ботев" - Камено, бургазлийката Даниела Христова дариха десетки туби с пластмасови капачки, които ще бъдат изкупени от бургаска фирма.

Организацията по кампанията в подкрепа на Божидар започна в началото на октомври. Само за две седмици се включиха десетки хора с добри сърца и фирми от Бургас и Камено. За 14 дни учениците от СУ "Христо Ботев" - Камено изработиха невероятни картички, украса, декупажни бутилки и картини. Десетки жени от град Камено се включиха с приготвянето на домашни питки, баници и сладкиши.

Бургаски фирми пък дариха нови детски книжки за оцветяване, бижута, крафт бира и селектирани вина. Благодарение на бургаски печатници и известна парти агенция дължим дарените банери и украса за базара.

Галерия