Кутията за набиране на средства е в залата на улица Александровска. Снимка Архив Черноморие-бг

Кутията за набиране на средства е в залата на улица Александровска. Снимка Архив Черноморие-бг

Близо 2000 лева са събрани за дълга на Дружеството на бургаските художници. "Една част от средствата са преведени по банковата ни сметка, други са пуснати в кутията, която е в залата ни на улица "Александровска", каза пред "Черноморие" Добрин Вътев - председател на Дружеството. Става въпрос за сумата от 4000 лева. Това са неизчистени стари задължения на Групата към Областна управа. Помещението, в което е залата се стопанисваше от творците срещу месечен наем, който плащаха на Областна управа. С годините обаче сумата набъбна до 11 000 лева, натрупана при старите ръководства на Дружеството. Постепенно тя бе "стопена" до 4000 лева, които все още са дължими.

Със споразумение между Областна управа и Община Бургас помещението бе прехвърлено на местната администрация. Тя от своя страна го предостави безвъзмездно на Дружеството за стопанисване. Старият дълг обаче трябва да бъде върнат.

Навръх 24 май председателят на групата Добрин Вътев призова бургазлии за помощ, за което "Черноморие" вече писа. За по-малко от 2 седмица са събрани почти 2000 лева.