Съдът потвърди санкцията, наложена от кмета на Община Царево. Снимка Архив Черноморие-БГ

Съдът потвърди санкцията, наложена от кмета на Община Царево. Снимка Архив Черноморие-БГ

Васил Гюров ще трябва да плати 300 лева на Община Царево за поставена от него каравана на Корал без да има нужното разрешително за това. Това постанови състав на Районния съд в Царево.

На 18-и август 2017 година служители на Община Царево, съвместно със служители на Районно управление на полицията в Царево, извършили проверка в местност "Корал", землище село Резово. При проверката било установено, че на място има поставени каравани. В последствие, била извършена нова проверка, при която било установено, че каравана, която е била на мястото и при предходната проверка, е била поставена от жалбоподателя в местността "Корал", без издадено разрешително от главния архитект на общината.

Същият ден срещу жалбоподателя бил съставен акт за установяване на административно нарушение № 000048 за това, че е разположил каравана, без издадено по надлежния ред разрешително от гл.архитект на община Царево, което нарушение е квалифицирано по чл. 27, т. 16 от НООРОС на територията на Община Царево. Актът е предявен на нарушителя, който го е подписал с отбелязано възражение.

Въз основа на посочения АУАН, на 20.10.2017 г. кмета на Община Царево Георги Лапчев издал атакуваното наказателно постановление № ОА-189/ 2017 г. в което нарушението е описано по аналогичен начин както в АУАН-а и за посоченото нарушение, на основание чл. 27, т. 16 НООРОС, на нарушителя е наложена глоба в размер на 300,00 лева.

Васил Гюров е атакувал акта на Община Царево в съда. Магистратите обаче са потвърдили наложената санкция.

"Всички са добре дошли в нашата община, но трябва да спазват законите", коментира решението на съда кметът на Община Царево Георги Лапчев.