Промяната в разписанията влиза в сила от 25-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

Промяната в разписанията влиза в сила от 25-ти март. Снимка Архив Черноморие-бг

В резултат на въведеното извънредно положение на 13-ти март и серията от мерки за предотвратяване разпространението на корона вирус става все по-отчетлива тенденцията за намаляване броя на пътниците в градския транспорт на Бургас. Жителите на морския град масово изпълняват предписанията на Националния и Общинския щаб, стоят си вкъщи и пътуват по-рядко. В конкретния момент това е полезна превенция против разпространението на COVID - 19, но се налагат промени в графика на градския транспорт. Те са временни. Движението на градския транспорт постоянно ще бъде адаптирано спрямо ритъма на Бургас, когато той стане по-бърз и постепенно започнем да се връщаме към нормалното ежедневие.

В тази връзка от 25-ти март, сряда, ще бъдат въведени промени в изпълнението на курсовете на основните линии Б1, Б2, Б11, Б12, 11 и 12, съобщиха от "Бургасбус". Подробности можете да откриете в сайта на общинския превозвач: http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=5714

От 26-ти март предстоят и нови корекции в разписанията на кварталните и междуселищните линии. Информация за това ще бъде публикувана в сряда, 25-ти март.