Цената на френския маникюр вече е от и над 40 лева с гел лак. Снимката е илюстративна

Цената на френския маникюр вече е от и над 40 лева с гел лак. Снимката е илюстративна

От 20 до 40% е скокът на цените на услугите, които се предлагат в салоните за красота в Бургас, установи репортерска проверка на "Черноморие". Завишената цена на промишления ток и поскъпването на консумативите са причина за промяната в цената, която плаща крайният потребител. Повишаването започна бавно в края на миналата година, но се усети сериозно сега. От май до октомври са най-натоварените месеци за салоните, в които предлагат маникюр и педикюр на своите клиенти. Работата се увеличава осезаемо покрай абитуриентските балове и не спира през целия сезон.

Увеличението е по-значително в големите салони за красота, където се предлага комплексна услуга - от маникюр до процедури за разкрасяване. Там и разходите за наем и за електричество са по-високи. По-малките салони, в които работят една  или две маникюрюстки или маникюрист и фризьор поскъпването е по-малко.

От края на миналата година до сега на някои места увеличението стигна 40%. Ако през 2021 година можеше да се направи класически педикюр без гел лак, с обикновен лак на клиента, за 20 - 25 лева, то сега цената вече е 40 лева. В някои от по-големите салони за педикюр с гел лак вземат от 45 лева нагоре. Отделно се плаща за укрепване на плочката, за рисуване на елементи и т.н.

В малките салони увеличението на услугата е с 20%. Там може да си направите педикюр с гел лак за 25 лева.

Има и салони, при които няма засега корекция на цените на услугите. Класически маникюр се предлага за 15 лева, а маникюр с гел лак за 30 лева. Класическият педикюр е 20 лева, а този с гел лак - 30 лева.

Дамското подстригване започва от 15 лева и стига до 40-50 лева. В някои салони за 20 - 25 лева ще ви подстрижат, ще ви измият косата и ще ви я изсушат или ще ви направят прическа, в други за същата услуга (подстригване и сешоар) ще ви вземат 50 - 65 лева. Цената на мъжкото подстригване започва от 10 лева и може да стигне до 30 - 40 лева, а детското започва от 7 лева. 

Преди да си запазите час обаче, проверете дали цените не са променени. В сайтовете на част от салоните в Бургас все още стоят неактулизирани старите цени и това може да ви подведе. Изненадата ще дойде, когато станете от стола и поискате да си платите за услугата.