Христина Шанова и Янчо Попов сключиха брак в деня на тяхното запознанство. Снимка Лина Главинова

Христина Шанова и Янчо Попов сключиха брак в деня на тяхното запознанство. Снимка Лина Главинова

Само един брак бе сключен навръх Деня на християнското семейство, съобщиха от Обреден комплекс Бургас. Младоженците Христина Шанова и Янчо Попов чуха сватбения марш на Менделсон в 14.00 часа днес в залата на улица "Вардар" №1, видя екип на "Черноморие". Христина и Янчо се запознали на този ден преди години и решили да узаконят връзката си именно днес, защото е празник на християнското семейство.

822 са сключените бракове до края на месец октомври, каза шефката на комплекса Магдалена Карастоянова. 214 от общо 822-те бракове, са сключени в културен център "Морско казино", 451  двойки са се подписали в делничен ден в ритуалната зала на "Вардар". 29 са изнесените ритуали на различни места, едно от които е в експозиционен център "Флора". Все още продължават записванията за сключване на брак до края на годината.

"В Деня на християнското семейство няма записани за кръщенета. Причината е, че днешният ден е делничен и хората са на работа. Православната църква днес празнува въведение Богородично. 21 ноември е обявен за Ден на християнското семейство и християнската младеж с решение на Светия синод през 1929 година", каза пред сайт "Черноморие" епархийският наместник отец Севастиан.

На днешния ден се отслужват тържествени литургия във всички православни храмове в страната.