Фестивалът започва тази вечер

Фестивалът започва тази вечер

С концерт на симфоничен оркестър на Държавна опера Варна днесна 22 от 20:30 часа ще бъде официално открит Международният музикален фестивал "Варненско лято" 2024. Ще звучат произведенията "Рапсодия "Вардар" на Панчо Владигеров,  световна премиера на "Ouverture en forme d'Espérance" оп. 43 от Патрик Дюър, Концерт във Фа от Джордж Гершуин и оркестровата сюита "Любовна магия" от Мануел де Файя. Концертът ще се проведе по диригентството на Константин Илиевски, солист пиано е Саркис Балтаян.

И тази година Международният музикален фестивал „Варненско лято" предлага на публиката богата, многообразна и завладяваща програма с водещи солисти от света на класическата музика, знакови оркестри и именити диригенти, но и млади талантливи музиканти, за които най-доброто тепърва предстои и на които фестивалът подава ръка.

От откриването на 22 юни до последния концерт на 5 октомври жителите и гостите на Варна ще могат да се насладят на мащабни концертни програми и на бутикови камерни концерти, на нови творби, създадени специално за фестивала, на световни премиери или пък преоткрити шедьоври от съкровищницата на класическата музика.