Звезден актьорски състав участва в Смях в залата. Снимка ДКТ Иван Димов - Хасково

Звезден актьорски състав участва в Смях в залата. Снимка ДКТ Иван Димов - Хасково

С постановката "Смях в залата" откриват сезона в Летния театър на Бургас. Морското представление е на 19-ти юни от 20.30 часа. "Смях в залата" е постановка на драматично-кукления театър "Иван Димов" - Хасково. Автор на текста е Майкъл Фрейн, а режисьор е Асен Блатечки. В спектакъла играят - Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова - Маца, Невена Бозукова - Неве, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев, Добриела Попова, Васил Банов.

"Смях в залата" е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет. Представете  си пътуваща театрална трупа, която ще  тръгва на турне в Америка  с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Въпреки  огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и  солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.

Спектакълът гостува в Бургас по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Билети за "Смях в залата" се продават на каса "Часовника".

Представленията в Летния театър ще се изграят, засега, при 50% от капацитета на залата. Тя има 1 970 седящи места. Това се налага съгласно разпоредбите на здравното министерство. Влизането на публиката ще става при определен ред, а вътре зрителите ще трябва да бъдат с маски, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки.