Учениците отбелязаха с различни прояви Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици. Снимки ПГТ

Учениците отбелязаха с различни прояви Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици. Снимки ПГТ

Ученици от деветите класове в Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас взеха участие в спринт-щафета по случай Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици. Събитието бе организирано съвместно с Общински съвет по наркотични вещества - Бургас и се проведе в двора на гимназията. Общо седем отбора се състезаваха един срещу друг, колкото са и деветите класове в гимназията. Освен щафетата, учениците работиха в екип, като на всеки от класовете бе поставена задача да се състави креативно мото, апелиращо против употребата на наркотици.

Класирането бе в две категории, за бързина и креативност, както следва: в категория "Бързина": I място - IX "е" клас; II място - IX "д" клас; III място - IX "в" клас. В категория "Креативност": I място - IX "а" клас; II място - IX "б" клас и III място беше отсъдено на два класа - IX "г" клас и на IX "ж".

Всички ученици получиха грамоти, подаръци и почерпка.

Докато деветокласниците пробваха уменията си, ученици от другите класове на гимназията гледаха театралната постановка "Даскалото е COOL" на Драматичен театър Търговище. Спектакълът гостува по покана на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните и Общинският съвет по наркотични вещества. Постановката представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени личности. Всяка една от тях има възможност да оцени миналите си решения и действия и  да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Авторът ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години - зрителите, на които този избор предстои. Те нагледно видяха как можеш да пропилееш живота си и как можеш да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

 

Галерия