Фестивалът откриха Емил Ованесов - фестивален директор, Диана Саватева - зам.-кмет по култура в Община Бургас и Антония Цинова - артистичен директор. Снимки Черноморие-бг

Фестивалът откриха Емил Ованесов - фестивален директор, Диана Саватева - зам.-кмет по култура в Община Бургас и Антония Цинова - артистичен директор. Снимки Черноморие-бг

Със заря откриха петото издание на "Burgas International Film Fest" (BIFF). Фойерверките озариха нощното небе по време на прожекцията на филма "След края на сезона" на режисьора Елмар Иманов, с който започна конкурсната програма на фестивала.

Зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева поздрави зрителите и гостите на феста. Тя ги призова да спазват дистанцията и да сядат на обозначените за целта места, за да продължи да бъде Бургас сигурно място.

Девет пълнометражни филма са включени в елекцията на бургаския фестивал. Програмата включва актуални заглавия от няколко континента, срещи с български и международни гости, както и специални прожекции.

Жури в състав - Ференц Тьорек - режисьор, Рушен Виденлиев - актьор, Александър Станишев - оператор, Щефан Бохун - режисьор ще определи най-добрият пълнометражен филм от конкурсната програма. Журито в късометражната селекция е в състав - Дени Алканиз, Андреа Банда Банда и Тони Минасян.

Фестивалът ще се проведе от 18-ти до 25-ти юли.

Всички събития ще се проведат на открити пространства и ще бъдат спазени необходимите изисквания за безопасност, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

Международният филмов фестивал Бургас'2020 се организира от фондация "Модерат" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайта "Черноморие". Пълната програма на Burgas International Film Festival можете да откриете на  https://burgasfilmfest.com/en/

Галерия