DSC_9765

DSC_9765

Състави от 13 държави идват на МФФ Бургас

от 21-и до 25-и август става столица на най-стария фестивал в България, основан от професор Филип Кутев. В тазгодишното издание по морето ще се изявяват състави от Алжир, Виетнам, Гърция, Германия, Грузия, Колумбия, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Сърбия, Судан и България. С песни и танци от своя роден край те ще представят пред бургазлии и гостите на града своя бит и култура.

Официалното откриване ще бъде на 21-и август, когато по традиция участниците ще се включат в пъстро дефиле, което ще тръгне от площад "Тройката" и ще премине по улица "Александровска" до площада пред Община Бургас, където ще се представят съставите. След това всички ще се отправи по улица "Алеко Богориди" към Летния театър в Морската градина, където ще се проведе първият музикален спектакъл и ще бъде връчена престижната награда за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка". Името на носителя ще стане ясно на самия концерт, научи сайт "Черноморие".

Освен на сцената на Летния театър, 13-е състави - участници в Международния фолклорен фестивал ще изнесат концерти на различни открити сцени в града. В дните на 45-ото издание на фестивала ще има  изложба - базари на традиционни сувенири.