Състезателите се представиха отлично на турнира в северната ни съседка. Снимки клуб Корсар

Състезателите се представиха отлично на турнира в северната ни съседка. Снимки клуб Корсар

Състезателите на фехтовален клуб „Корсар" се завърнаха със сребърен и бронзов медал от международния турнир по фехтовка в град Слобозия – Румъния. В ежегодния възпоменателен турнир „Николае Михайлеско" взеха участие състезатели от Румъния, Турция, България, Германия и Китай.

Екатерина Чаушева спечели сребърното отличие във възрастовата група до 14 години и зае осмо място при момичетата до 17 години. С това поредно добро представяне, тя затвърди мнението, че е една от най-добрите български състезателки в своята възраст.

В надпреварата при момчетата до 17 години бронзовия медал завоюва Никола Миланов, като загуби битката за финала в равностоен двубой от представителя на домакините и победител в състезанието Кристиан Гавраила.

В същата възрастова група Виктор Китенов спечели място в финалната осмица, като в двубоя за влизане сред медалистите се срещна със своя съотборник Никола Миланов.

Отлично се представиха и останалите състезатели от бургаският клуб Мартина Христова, Невена Съботинова, Максим Маринов и Борис Чапкънов, те успешно изпълниха поставените задачи  и само липсата на достатъчно опит в състезания от подобен ранг ги остави извън финалните осмици в своите възрастови групи.  

Галерия