Инцидентът е станал в междучасието, след часа по физическо. Снимка Архив Chernomorie-bg

Инцидентът е станал в междучасието, след часа по физическо. Снимка Архив Chernomorie-bg

Състоянието на пострадалия 17-годишен ученик от бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" е стабилно. Той е претърпял операция и е настанен в отделение "Реанимация" на УМБАЛ в морския град, съобщиха за "Черноморие" от здравното заведение. Момчето е прието по спешност на 9-и ноември. Той е транспортиран с линейка в болницата, където е прегледан и е опериран по спешност. "Ученикът е приет в безсъзнание. На лекарите е обяснено, че е ударен в главата", уточниха от болницата.

"След часа по физическо възпитание, на момчето му става лошо и отива в лекарския кабинет. Оттам са се обадили на 112. Дошла е линейка, с която е откаран в болницата. Веднага колегите са се свързали с родителите му, те също са дошли в училище", обясниха от ръководството на СУ "Св. св. Кирил и Методий".

Директорът на учебното заведение Снежана Няголова е написала доклад и го е изпратила до Виолета Илиева - директор на Регионално управление на образованието към МОН в Бургас. Тя потвърди информацията, което получихме от училището.

"Инцидентът е неприятен. Иззети са видео записите. Образувано е досъдебно производство от полицията. Ако към нас след това има препоръки, ще се съобразим с тях", коментира Виолета Илиева.