Областният управител Вълчо Чолаков (вляво) сложи оръглицата на кмета на Царево Георги Лапчев на тържествената сесия на ОбС. Снимки Лина Главинова

Областният управител Вълчо Чолаков (вляво) сложи оръглицата на кмета на Царево Георги Лапчев на тържествената сесия на ОбС. Снимки Лина Главинова

Новоизбраните общински съветници в Царево, кметът на община Царево - Георги Лапчев и кметовете на Ахтопол - Станислав Димитров и на Лозенец - Женя Гандиева положиха клетва на тържествена сесия. "Поздравявам Ви за доверието, което получихте от съгражданите си. В следващите 4 години ще имате възможност и правомощия да направите значими и смислени за бъдещето на община Царево. Сигурен съм, че осъзнавате огромната отговорност и Ви поздравявам, че я поехте. Желая Ви много енергия, за да осъществите всичко онова, което е залегнало в предизборните Ви програма", каза в обръщението си областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков. "В мое лице и в лицето на институцията, която представлявам Царево има верен приятел, на чиято подкрепа може да разчита", допълни Чолаков.

На тържествената сесия присъства и народният представител от ГЕРБ Диана Саватева, чиито корени са от царевското село Кости.

"Огромна чест е за пореден път да застана тук пред Вас, осъзнавам отговорността и мисията да развиваме Царево", каза новоизбраният кмет на Община Царево Георги Лапчев, след като положи клетва. Това ще бъде неговият трети мандат начело на морската община. Лапчев спечели местните избори на първия тур. Той получи подкрепата на 62.69% или 3 024 души от имащите право на глас. За опонентите на Лапчев - кандидат-кмета на "Движение Гергьовден" Емил Пейчев са гласували 20.19% или 974 избиратели, а за кандидат-кмета на "БСП за България" Живко Жеков  са гласували 13,74% или 663 гласа. И двамата бяха водачи на листите на своите партии и станаха общински съветници.

ГЕРБ има мнозинство в местния парламент на Царево. Осемтте съветници от ГЕРБ са - Ангел Цигуларов, Даниел Николов, Таня Янчева, Стела Кюмюрджиева, Георги Войнов, Невяна Фешева, Георги Русинов и Калин Стоянов. "Движение Гергьовден" направи пробив и увеличи резултата си на тези избори, като вкара трима съветници - Станислав Добрев, Емил Пейчев и Атанас Желязков. БСП ще бъде представена от двама съветници - Живко Жеков и Димитър Гочев.

Галерия