Предложението е средствата да бъдат от бюджета на Община Айтос

Предложението е средствата да бъдат от бюджета на Община Айтос

Общински съветници от местния парламент в Айтос са входирали докладна записка с предложение за отпускане на сумата от 10 000 лева за пострадалите при земетресението в Република Турция. Докладната записка е входирана и ще бъде разгледана на извънредна сесия на ОбС, която ще се проведе на 14-ти февруари.

В  нея съветниците предлагат ОбС да излезе с решение, Община Айтос да предостави 10 000 лева по сметката на посолството на Република Турция у нас (виж третата снимка). "За съжаление много наши сънародници имат свои роднини и приятели, които са пострадали от природното бедствие. Изразяваме своите най-искрени съболезнования и съчувствние в тази безпомощна, трагична ситуация.... Считаме, че Община Айтос също следва да бъде съпричастна, като подпомогне пострадалите от това жестоко бедствие лица с финансови средства", пише в мотивите на докладната записка.

Над 12 000 са вече загиналите при земетресението, което разтърси в ранните часове на 6-ти февруари Турция и Сирия. Десетки са пострадалите, останали без дом, дрехи и храна.

Галерия