Четири улици в Българово са с окаяно състояние. Снимки БСП

Четири улици в Българово са с окаяно състояние. Снимки БСП

Ще има ли средства за ремонт на четири улици в Българо в бюджета на община Бургас за 2023 година? Това питат съветниците от коалиция "БСП за Блъгария" в ОбС - Бургас - Живко Господинов, Васил Иванов, Георги Георгиев, Георги Спасов, Мадлен Мутафян, Стоян Коларов и Христо Панайотов. Става въпрос за улиците "Шейново", "Никола Вапцаров", "Атанас Манчев" и "Обходна".

Живеещите там са се оплакали, че при всеки дъжд септичните ями в дворовете на къщите им преливат и тяхното съдържание покрива улицата.

"За да излязат на улицата живущите носят гумени ботуши. Има месеци в които им се налага по – два пъти да викат механизация за почистване на септичните ями, което е финансово непосилно за тях. Цената за почистване на една септична яма хората споделиха, че е в размер на 200 лева", коментират общинските съветници. Те припомнят, че питания и докладни, които са внесени и касаят съществуващите проблеми са внасяни многократно.

"Считаме, че е крайно време да се обърне сериозно внимание за подобряване на инфраструктурата в Българово", категорични са съветниците. Те искат писмен отговор на въпросите какъв е размерът на средствата в бюджета на Община Бургас планирани за ремонт на настилки в малките населени места, по какъв ред се предвижда да се осъществи разпределението на средствата за ремонт на настилки между отделните населени места в Община Бургас и ще бъде ли включен в Инвестиционната програма на Община Бургас за 2023 г. ремонта на настилки на тези улици.

Галерия