Живко Табаков е входирал докладната в ОбС. Снимка Архив Черноморие-бг

Живко Табаков е входирал докладната в ОбС. Снимка Архив Черноморие-бг

Независимият общински съветник Живко Табаков иска подмяна на 63 осветителни тела по Крайбрежна алея в Морската градина на Бургас. В докладна записка, входирана до Общински съвет Табаков настоява да бъде извършена подмяна на осветителните тела, разположени в участъка от Моста до Стария капан.

"През последните седмици получих няколко сигнала за незадоволително състояние на уличното осветление именно по Крайбрежната алея. Гражданите твърдят, че има ниско светлоотдаване, което е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието", мотивира нуждата от подмяна на осветителните тела Табаков.

Проверка, извършена лично от общинския съветник, е установила, че е добре да бъде извършена подмяна на осветителните тела тип "Паркова сфера опал" с т.нар. "Рогатки" с лед лампи, които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент.

Необходимите средства за изпълнение на подмяната на осветителните тела е в размер до 25 хил. лева. Рехабилитацията на осветлението по алеята да бъде извършена до 1 юли се посочва още в докладната предвид старта на "Летен сезон 2019 г.", когато се очаква Бургас да посрещне хиляди туристи и гости на града.

"Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече Крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечения в нашия град. Алеята до морето е притегателен център и за много бургазлии, които използват мястото за разходка и отдих в свободното си време целогодишно. Трябва да се осигури безопасността на всички", допълва още Живко Табаков.