Йордан Георгиев (вляво) комуникираше лесно с всички свои колеги в ОбС без значение то коя партия са. Снимка Архив Черноморие-бг

Йордан Георгиев (вляво) комуникираше лесно с всички свои колеги в ОбС без значение то коя партия са. Снимка Архив Черноморие-бг

Йордан Георгиев - общински съветник от коалиция "БСП за България" напуска Общинския съвет в Бургас. Новината обяви той в личния си профил във фейсбук. На 13-ти април тази година министърът на земеделието Иван Иванов издава заповед, с която назнач„ава Йордан Георгиев за независим член на Съвета на директорите на "Югоизточно държавно предприятие" - Сливен. "Изискванията на Закона за публичните предприятия и ЗМСМА ме поставят в несъвместимост с позицията ми на общински съветник, което налага да напусна Общински съвет Бургас", обяснява мотивите за напускането си съветникът.

"Искам да благодаря за съвместната ни работа на уважаемите ми колеги общински съветници, на Председателството на ОС, на нашите сътрудници, които във всеки един момент ни оказваха пълна поддръжка! Благодаря на уважаемото ръководство на Община Бургас и общинска администрация! В нашата работа дори и когато сме били на противоположни позиции успявахме да запазим добрия тон и да търсим конструктивни решения в интерес на гражданите на Бургас.

През тези две години и половина, като общински съветник съм се стремял да защитавам и налагам интересите на гражданите, да подпомагам развитието на Община Бургас, опитвал съм се да решавам конкретни проблеми на всеки, който се е обърнал към мен, като ще продължавам да правя това с възможностите, които имам.

През тези две години и половина бях председател на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности. Положих много усилия за развитието на бургаския спорт, в подкрепа на спортните клубове, спортисти, треньори, деятели и ръководители. Има още много какво да се направи в тази посока, защото обществото ни е длъжник на всички хора, които работят в тази област. Искам да ги уверя, че могат и за в бъдеще да разчитат на моята подкрепа във всяко едно отношение!", написа на стената си Йордан Георгиев.