Стоян Коларов е входирал питането си на 11-ти септември. Снимка Лина Главинова

Стоян Коларов е входирал питането си на 11-ти септември. Снимка Лина Главинова

Какви предпазни мерки са взети във връзка с COVID-19 - изолатори, безплатни маски за учениците, дезинфекция, пропускателен режим, стъпаловиден график на учебни занятия и т.н. в училищата на територията на община Бургас? Това питане е отправил общинският съветник от коалиция "БСП за България" Стоян Коларов към Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община Бургас в навечерието на първия учебен ден - 15-ти септември.

Той очаква и отговор на въпроса - "При повторно дистанционно обучение, има ли информация каква част от учениците и учителите не разполагат с технически устройства за провеждане на учебните занятия и каква е възможността за осигуряването им на такива?". Това беше един от проблемите, с които се сблъскаха семействата по време на дистанционното обучение през целия втори срок на миналата учебна година. Липсата на достатъчно устойства в семействата, в които и родителите работиха дистанционно от домовете си, създаде напрежение и се отрази и на качеството на знанията, които децата получиха.

По всяка вероятност отговор на питането, което е входирано на 11-ти септември, ще бъде направено в писмен вид за предстоящата сесия на местния парламент, която ще се проведе в края на септември.