Питането е на съветникът от БСП Явор Костов (вдясно). Снимка Бургас без цензура

Питането е на съветникът от БСП Явор Костов (вдясно). Снимка Бургас без цензура

Общинският съветник от БСП - Бургас Явор Костов внесе питане до кмата на Община Бургас Димитър Николов относно затрудненото придвижване и паркиране на автомобили в комплекс "Братя Миладинови" ( в участъка на улица "Стара Планина" и улица "Странджа планина") във вътрешната част на бл. 117, известен с името "Народен юмрук". Съветникът е отправил питането си, след проведена среща с жители на комплекса, на която бяха поставени за разискване актуални проблеми.

"Живущите от комплекс "Братя Миладинови", в района на бл.117 и прилежащите кооперации, намиращи се на улиците "Свети Иван Рилски", "Панайот Хитов", "Вардар",."Струма", "Камчия", поискаха среща с мен, на която ми бе поставен въпроса, дали в бюджета за 2024 година на Община Бургас е заложено финансиране, за облагородяване на междублоковото пространство в този район.

"Притесненията им произтичат от това, че в последен стадий на завършване, е една от най-големите жилищни сгради в нашия град, която е от смесен тип, 18-етажна, с над 230 апартамента и офис части. Предвид това в най-скоро време липсата на парко места и придвижването в района с автомобили ще бъде силно затруднено. Гражданите също споделиха, че поради тесните улици (улици "Свети Иван Рилски" и "Панайот Хитов") и паркираните автомобили са принудени да вървят по пътното платно", пояснява общинският съветник. 

Явор Костов желае да получи отговор на следните въпроси:

"Включени ли са някой от изброените улици, в програма за ремонт и рехабилитация в Бюджет 2024 г. на Община Бургас: улиците "Свети Иван Рилски", "Панайот Хитов", "Вардар", "Струма", "Камчия", "Странджа планина" и предвидено ли е промяна на посоката на движение на автомобили, по горе изброените улици?"