Христо Панайотов не срещна подкрепа за предложението си. Снимка Архив Черноморие-бг

Христо Панайотов не срещна подкрепа за предложението си. Снимка Архив Черноморие-бг

Общиинският съветник от БСП - Бургас Христо Панайотов оттегли докладната си записка, след като не получи подкрепа за нея сред колегите си. Той предложи да бъде създадена Временна комисия, която да проучи възможностите за създаване на общински гаранционен фонд за подпомагане на малки и средни предприятия. Като пример Панайотов даде фонда, който съществува в Столична община.

Още по време на дебатите някои съветници изразиха мнение, че няма нужда от такъв фонд. Според Георги Дракалиев от ВМРО, предложението е закъсняло, защото самият той го е направил преди време, но не е било подкрепено.

Въпреки реакцията, председателят на ОбС Севдалина Турманова прикани колегите си да направят предложение за състава на временната комисия, която да обследва възможността за създаване на такъв фонд. До околплектоването й обаче не се стигна, тъй като съветниците подходиха несериозно и с шеги към номинациите на колегите си.

Първият номини4ран бе вносителят на докладната Христо Панайотов. Последна номинация на Мадлен Мутафян от БСП, направена от д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ. Мутафян си направи самоотвод.

Последваха номинациите за Тодор Йосифов от ГЕРБ и Иван Иванов от СЕК. Трябваше да бъде предложен още един съветник, но последвалите номинации бяха придружени от нови отводи.

Севдалина Турманова предложи Георги Дракалиев. Той се отказа. Тя предложи след това колегата му от ВМРО Николай Стоянов, който също си направи самоотвод. Последва номинация ца д-р Душепеев, но председателят на ОбС обясни, че той е компетентен в неговата си област.

"Някой спомена името ми напразно", заяви Душепеев. "Казах, че сте експерт в друга област", допълни Турманова.

Последващите номинации преминаха в шеги и закачки, което принуди Христо Панайотов да оттегли докладната си записка.

"Ако искаме не искаме да се свърши работата, няма да я свършим. Щом преценяте, че няма нужда от този фонд оттеглям си докладната", заяви вносителят.