Стефан Колев (в средата) оглави тракийския клуб Странджа. Снимка Лина Главинова

Стефан Колев (в средата) оглави тракийския клуб Странджа. Снимка Лина Главинова

Не влизам в тракийската организация, за да си правя предизборна кампания. Аз съм убеден член на ГЕРБ. И това няма нищо общо с избора ми за председател на дружество "Странджа", каза в отговор на въпрос на пред репортер на "Черноморие" общинският съветник Стефан Колев. Той оглави организацията по предложение на Гено Пухов - председател на тракийското дружество в Созопол и член на националното ръководство.

"Корените ми по бащина линия са от Одринска Тракия, а на майка ми - от Източна Тракия. Мисля, че на голяма част от бургазлии корените са от тази област. Така, че е нормално да се присъединя към организацията", коментира Колев. 

Преди две години той влезе за първи път в местния парламент на Бургас. Колев беше поставен на 50-о място в листата на ГЕРБ. Благодарение на преференциалния вот и пренареждането на листата стигна до седмо място.

Две години преди местните избори се забелязва уживление в редиците на партиите. Някои започнаха да броят привържениците си отсега. Друг е въпросът дали при едно нареждане на листата за съветници, ще попаднат в нея.

"Ако някой има нужда отсега да си правя кампания, аз нямам. Преди две години без много усилия и без да съм бил някога в листата успях да стана съветник. И след две години ще работя по време на предизборната кампания и ще лобирам за реализирането на идеите ми", допълни Колев.

Преди да влезе в ОбС - Бургас той бе популярен сред привържениците на ушу. Стефан Колев е президент на бургаския клуб по ушу "Бей Син" и на родната федерация. Той работи активно за популяризиране на този спорт у нас. Благодарение на активната му дейност Бургас бе домакин на Световното първенство по ушу до 19 години.

Концерт за 173 години от рождението на капитан Петко войвода