Предложението е на съветника от ГЕРБ Антон Берданков (вляво). Снимка Архив Черноморие-бг

Предложението е на съветника от ГЕРБ Антон Берданков (вляво). Снимка Архив Черноморие-бг

Община Бургас да подпомогне провеждането на третото издание на фестивала за електронни спортове "Е-Арена", което е планирано за декември тази година. Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ Антон Берданкоов и е входирано като докладна записка, която ще бъде разгледана и гласувана за последната сесия от мандата на настоящия Общински съвет (2015-2019 г.).

Берданков предлага на колегите си в местния парламент на подкрепят идеята му Община Бургас да бъде официален партньор на събитието "Е-Арена", като същата да бъде обозначена в онлайн и външна реклама на събитието. В докладната си записка той предлага още - ОбС да даде съгласието си да се предостави безвъзмездно ползването на експозиционен център "Флора" Бургас в периода 13 - 15-ти декември, когато е планирано събитието и да се поставят безвъзмездно билборди с рекламни пана за събитието.

Фестивалът за електронни спортове има две издания в Бургас - през 2017 и 2018 година. Според Берданков, интересът към това събитие от жителите и гостите на Бургас е изключително голям, като през 2018 година са регистрирани над 3 000 посетители. Събитието е изключително популярно и в интернет пространството, като публикуваните видео материалите в интернет мрежата са събрали над 220,000 гледания в онлайн стрийминг платформите към днешна дата.