Константин Бачийски получи календар със снимки на недоносени бебета

Константин Бачийски получи календар със снимки на недоносени бебета

Бургаският общински съветник Константин Бачийски дари нов кувьоз на УМБАЛ. Апаратът се използва за спасяване на живота на недоносените бебета. Той е на немската фирма "Дрегер", но е произведен в САЩ. Бачийски е закупил кувьоза със заплатите, които получава за работата си в местния парламент. "Средствата са събирани в продължение на година и половина, защото апарата е скъп", каза пред "Черноморие" съветникът. Досега той е дарил всичките си възнаграждения за здравеопазването в морския град. "Заплатите ни идват от хората и затова съм решил, че трябва да отидат при тях. Вече обявихме поредната кампания на инициативата "Повече здраве за Бургас", в която бургазлии да решат за какво да дам заплатата си от тази година. Сред предложенията са закупуване на линейка и апарат за едно от отделенията в болницата. Предложението, което събере най-много средства, ще бъде финансирано от заплатите ми. Ако парите не стигнат, ще потърсим и други средства", обясни Константин Бачийски.

Кувьозът пристигна миналата седмица, а днес бе пуснат в употреба в присъствието на дарителя. Той е много висок клас, един от последните модели на "Dräger – Isolette С2000". Той е надежден и може да бъде използван много дълго време, както и да бъде надграждан с допълнителни екстри, подчерта началникът на Отделението по неонатология д-р Стилияна Томова. В кувьоза веднага бе настанена малката Йоана – едно от 20-те недоносени бебета, родени в УМБАЛ Бургас от началото на годината.

В знак на благодарност Бачийски получи календар със снимки на недоносени бебета, чийто живот е спасен в Отделението по неонатология.

"Дарението на г-н Бачийски е много ценно за нас. Ценно заради жеста и човешкото отношение, ценно и заради факта, че като държавна болница с много отделения трудно успяваме постоянно да обновяваме апаратурата си", подчерта изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Константин Бачийски е втори мандат общински съветник в Общински съвет - Бургас, избран от партия "Средна европейска класа".

Галерия