Фюти е новият член в семейството на общинския съветник Георги Маринчев. Снимка Личен архив

Фюти е новият член в семейството на общинския съветник Георги Маринчев. Снимка Личен архив

Сдружение "Гласът на животните" търси дом на своите питомци. Става въпрос за 62 котета на различна възраст, които се отглеждат в момента в няколко приемни дома на членове на сдружението, които се намират в Бургас, Карнобат и Дебелт. Вече има хора, които решават да помогнат и да осиновят коте. Един от тях е бургаският общински съветник Георги Маринчев. Той първи се е отзовал на призива на сдружението, пибликуван на фейсбук страницата им. И от два дни неговата котка си има компания - малкият Фюти! Така представителите на семейство котки в дома на съветника вече стават двама.

"Надявам се, че и други хора ще последват неговия пример. В момента, предвид създалата се ситуация, ни е по-трудно да се грижим за котките. Имаме 11, които имат някакъв здравословен проблем и изискват по-специални грижи и храна. Но точно сега, когато повечето хора си стоят вкъщи е удачно да си осиновят коте, за което да се грижат", сподели пред "Черноморие" Цветелина Кирова от сдружение "Гласът а животните". Неправителствената организация съществува от три години и периодично оттам се осиновяват котета. Заради извънредното положение и призива на Националния щаб за борба с корона вируса хората да си остават у дома, тяхната дейност сега е затруднена.

Котките, които могат да бъдат осиновени са с имунизационни паспорти, обезпаразитени. Ако си вземете коте, определено то ще внесе настроение в иначе еднообразното сега ежедневие.